SKY BLUE HOUSE

SKY BLUE HOUSE

Sky Blue House – Appartment Block – Residential Units and Apartment Blocks

Location: Tsirion, Limassol

Design Year: 2006

Completion: 2008

Description: Μετά από την ραγδαία και ποιοτικά ανεξέλεγκτη οικοδομική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων έχει δημιουργηθεί η ανάγκη για μια νέα κατηγόρια κτιρίων τα οποία να είναι αναβαθμισμένα τόσο αισθητικά όσο και ποιοτικά. Το κτίριο διαμερισμάτων ‘SKY BLUE HOUSE’ έχει σχεδιαστεί από ανεγνωρισμένο αρχιτεκτονικό οίκο, με γνώμονα την υψηλή αισθητική τόσο στην επιλογή και στον συνδυασμό των υλικών όσο και στην απλή και διαχρονική αρμονία των όγκων, την λειτουργικότητα των χωρών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, την ποιότητα στην κατασκευή, και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της σημερινής ζωής ενσωματώνοντας την υπάρχουσα τεχνολογία αλλά και προνοώντας για τις μελλοντικές ανάγκες της. Το μικρό αυτό κτίριο, με μόνο 3 μονάδες όροφο-διαμερισμάτων των 3 υπνοδωματίων, παρέχει μεγάλη αυτονομία ανά όροφο και έρχεται να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της συνιδιοκτησίας σε μεγάλα κτίρια διαμερισμάτων με σχεδόν πάντοτε παρόν το φαινόμενο των διαφωνιών και κακών συνθηκών διαβίωσης λόγω του συνωστισμού ο οποίος παρατηρείται από τις πολλές μονάδες διαμερισμάτων. Με στόχο την ασφάλεια των ένοικων το κτίριο διαθέτει ελεγχόμενη πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους η οποία επιτυγχάνεται με το κλειστό κύκλωμα ενδοεπικοινωνίας μέσω οπτικό-ακουστικού συστήματος θυροτηλεφώνου που διαθέτει. • Το κτίριο βρίσκεται σε μικρή απόσταση, 300 μέτρων περίπου, βόρεια από την κεντρική Λεωφόρο Μακεδονίας, 300 μέτρα από τον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, 400 μέτρων περίπου, δυτικά από την οδό Άγιας Φυλάξεως και 10’ από το κέντρο της πόλης • Εύκολη πρόσβαση από και προς το κέντρο της πόλης της Λεμεσού κατ’ ευθεία διάμεσου κύριου κάθετου άξονα κυκλοφορίας, οδός Άγιας Φυλάξεως και του οριζόντιου άξονα κυκλοφορίας Λεωφόρος Μακεδονίας. • Εύκολη πρόσβαση από και προς τον υπεραστικό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού στο ύψος του κυκλικού κόμβου Τσιρείου. • Βρίσκεται κοντά σε σχολεία, ταχυδρομείο, υπεραγορές, αθλητικές εγκατάστασης, υπηρεσίες και άλλες διευκολύνσεις • Περιβάλλεται από νέες κατασκευές άμεσων γειτονικών κτιρίων, κυρίως κατοικιών. • Εφάπτεται του Δημόσιου οδικού δικτύου στη νότια πλευρά του με δρόμο χαμηλότερης συχνότητας κυκλοφορίας οχημάτων και παραπλεύρως από ανοικτή γωνιακή πλατειά επαναστροφής / στάθμευσης οχημάτων διαστάσεων 20μ.Χ 20μ.. • Βρίσκεται σε περιοχή μειωμένης τροχαίας κίνησης λόγο δευτερεύοντος οδικού δικτύου και συνεπώς απολαμβάνει την ηρεμία και τον καθαρότερο από καυσαέριο αέρα.

Μερικες Προδιαγραφες και Υλικα:

 

Ανελκυστήρας Επιβατών

Γνωρίζοντας ότι ο ανελκυστήρας επιβατών είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός πολυώροφου κτιρίου, έχουμε επιλέξει την εγκατάσταση ανελκυστήρα της παγκόσμιου φήμης κατασκευάστριας εταιρίας OTIS. Με την επιλογή υπερπολυτελούς καμπίνας επιβατών χωρητικότητας 8 ατόμων, και την χρήση του τελευταίου τύπου συστήματος αθόρυβου μηχανισμού ανέλκυσης επιτυγχάνεται παράλληλα η αξιοπιστία, η ταχύτητα, η αισθητική τελειότητα και η αναγκαία ασφάλεια των επιβατών και γενικότερα των χρηστών του κτιρίου για πολλές δεκαετίες.

 

Κλειστό Κύκλωμα Καταγραφής Εικόνας (closed circuit television)

Για σκοπούς ασφάλειας θα γίνει εγκατάσταση κλειστού συστήματος (μάρκας Geovision) συνεχούς παρακολούθησης (cctv) και ψηφιακές κάμερες (μάρκας FINE) καταγραφής έγχρωμης εικόνας ημέρας και νύκτας, με άμεση σύνδεση σε μόνιμα εγκαταστημένο ηλεκτρονικό υπολογιστή, σε όλους του κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου (στο υπόστεγο χώρο στάθμευσης, στην είσοδο του κτιρίου εξωτερικά, στο λόμπι εισόδου εσωτερικά, και στο λόμπι κάθε ορόφου)

Πόρτο-παράθυρα Αλουμινίου

Θα χρησιμοποιηθούν συστήματα συρόμενων κουφωμάτων με διπλό γυαλί 5 και 4χιλ. και μονωμένο διάκενο 12χιλ., της σειράς ‘MU100 Special’ της εταιρίας Muskita. Η σειρά αυτή σε συνδυασμό με τα κατάλληλα και επιλεγμένα εξαρτήματα που έχουμε προδιαγράψει, παρέχει πλήρη ασφάλεια, στεγανότητα από αέρα και νερό.

Θυρο-τηλεόραση (Video Entry Phone)

Με στόχο την καλύτερη δυνατή ασφάλεια του ίδιου του κτιρίου και κατά συνέπεια των χρηστών του κτιρίου, αποφασίστηκε η εγκατάσταση οπτικό-ακουστικού συστήματος (μάρκας CNAEC) για ενδοεπικοινωνία όλων των διαμερισμάτων του κτιρίου με επισκέπτες. Θα υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης, από το κάθε διαμέρισμα, της κύριας εισόδου του κτιρίου στο ισόγειο, κατόπιν έγχρωμου οπτικού σήματος που θα εκπέμπεται μέσω συσκευής μικρής τηλεόρασης εγκατεστημένης στο κάθε διαμέρισμα.

Ρολά στα παράθυρα

Σε όλα τα ανοίγματα των υπνοδωματίων θα τοποθετηθούν ρολά με ενσωματωμένο ηλεκτρικό μοτέρ για σκόλη χρήση στο άνοιγμα και στο κλείσιμο.

Με την τοποθέτηση των εξωτερικών ρόλων επιτυγχάνεται επιπλέον θερμομόνωση καθώς επίσης και ασφάλεια στο κτίριο.