Private Residence at Agios Athanasios

Private Residence at Agios Athanasios

Project details

Private Residence at Agios Athanasios

Located: Limassol

Year of Design: 2018

Year of Completion: …

Total Area: 320sqm

Cost: Confidential

Description: This private residence is located on a cliff in Ayios Athanasios area with intense slope of 8+ meters and excellent views of Limassol city.  In order to fulfill the client’s needs at this sloppy plot, the building had to be ‘stacked’ in three levels. Great emphasis is given on ‘Bioclimatic Principles‘. Void on slabs allow warm air to rise and extract therefore the natural cooling of the building. Sun shaders as part of the architectural design are incorporated into the south facades allowing at the same time uninterrupted sea views. The building was granted the ‘Category A‘ Energy Conservation Certificate.

The higher (street) level is used for the main entrance to the building along with the covered car-parking area, the middle level houses the 3 bedrooms for the family members and the lower level includes one guest bedroom and all the common spaces such as living room, kitchen etc. All the lower level expands at a vast veranda and flat leveled garden creating an ideal children’s playground.